Pieczarki faszerowane mięsem
O nie tylko nie faszerowane pieczarki - jęczał dziś mój syn który zdecydowanie nie jest fanem grzybów - Już wczoraj musiałem jeść boczniaki. Kiedy zajrzał do piekarnika stwierdził, że dziś będzie jadł klopsiki, które właśnie się pieką. Potem kiedy okazało się, że to jedno danie – pieczarki faszerowane mielonym mięsem. Wszyscy z chęcią usiedliśmy do stołu i nieskromnie powiem, że obiad był pyszny.
Faszerowane pieczarki robiłam wielokrotnie, ale sama nie wiem dlaczego mięsem nadziałam je dopiero pierwszy ale na pewno nie ostatni raz. Ciekawe czy i Wam będą tak smakować jak nam. Pieczarki można podać jako danie obiadowe ale doskonale sprawdzą się również jako gorąca przekąska na karnawałowe spotkanie.
Składniki:
20 sporych pieczarek
farsz
500g mielonego mięsa
300g świeżego szpinaku
1 szalotka
2 ząbki czosnku
4 łyżki bułki tartej
3 łyżeczki masła
150g mozzarelli
sól, pieprz