Ostatnie komentarze
26Lut2020
godz. - 19:57

Przygotowania do Wielkanocy, jajka faszerowane awokado

Share

Ciekawe czy ktoś tak jak ja myśli już o Wielkanocy? Nie mogę doczekać się wiosny - mojej ulubionej pory roku. Mam nadzieję, że zima nie zrobi nam psikusa i do kościoła z koszyczkiem wielkanocnym nie będziemy jechać na sankach ... Zaklinając obecną porę roku i niecierpliwie oczekując na wiosenne słońce przygotowałam danie, które może ktoś wykorzysta w wielkanocnym menu. Przyznacie, że prezentuje się naprawdę efektowanie i musicie mi uwierzyć, że smakuje jeszcze lepiej. Jajka z farszem z awokado są pyszne, doskonale się prezentują a ich przygotowanie nie przysporzy wam problemów. Może warto przy okazji zaprosić do pracy w kuchni dzieci?


Składniki:
5 jajek
1 duże awokado
1 łyżeczka soku z cytryny
sól, pieprz
sałata i wędzony łosoś do podania


Jajka ugotuj na twardo. Obierz ze skorupek. Jajka przekrój na połówki, wyjmij żółtka. Awokado obierz umieść w miseczce i rozgnieć dokładnie widelcem razem z żółtkami. Białka z dwóch jajek pokrój w kosteczkę. Dodaj je do żółtek. Dopraw solą pieprzem i sokiem z cytryny. Wymieszaj. Wypełnij farszem pozostałe 6 połówek jajek. Jajka poukładaj na sałacie. Udekoruj kawałkami wędzonego łososia.


Smacznego!


Spróbuj także:
Jajecznica z kurkami
Jajka na czerwono
Jajka w koszyczkach z szynki parmeńskiej

 

Komentarze (0)
dodaj komentarz+
© DomowyPatchwork - All Rights Reserved.

mapa strony