Ostatnie komentarze
20Lip2015
godz. - 11:59

Słony ze słodkim, czyli feta z arbuzem

Share

 

Składniki

450 g arbuza

140g sera feta

1/3 czerwonej cebuli

sok z połowy limonki

garść posiekanej kolendry (plus kilka listków do ozdoby)

Cebulę pokrój w piórka, włóż do miseczki skrop sokiem z limonki i wymieszaj. Odstaw na 10 minut. Ser feta i arbuza pokrój w kostkę podobnej wielkości. Na talerzu układaj na przemian ser, arbuza cebulę i posiekaną kolendrę. Polej resztą soku z limonki i udekoruj listkami kolendry.

 

Smacznego!

Komentarze (2)
dodaj komentarz+
  • MonikaIka
    super! wiedziałam, że znajdę tu inspirację na coś smacznego, prostego i orzeźwiającego na upalne dni :) dziękuję ;]
    MonikaIka
    dodano: 02.08.2015, godz.- 15:19
    • domowypatchwork
      Dziękuję za miłe słowa. Na upał polecam również chłodnik https://www.domowypatchwork.pl/blog/kuchnia/chlodnik-najbardziej-letnia-zupa,313.html.
      domowypatchwork
      dodano: 03.08.2015, godz.- 10:23
© DomowyPatchwork - All Rights Reserved.

mapa strony