Ostatnie komentarze
21Lip2017
godz. - 11:45

Moja quesadilla

Share


Dziś propozycja dania, które spełnia wakacyjne wymagania. Nie jest trudne, nie wymaga skomplikowanych składników i piekarnika. Wystarczy patelnia. Quesadilla, bo o niej mowa, to nic innego jak placki tortilli zapieczone tak, żeby roztopił się umieszczony w nich ser. Resztę składników można dobrać według własnego uznania. Czerwona fasola, papryka, kiełbasa chorizo lub jakieś mięso będą pasowały znakomicie. Do mojego dania dodałam usmażone kawałki indyka. Dzięki temu moje danie można podać na szybki i prosty obiad.


Składniki (2 porcje)
4 placki tortilli
300g mięsa z indyka
pół papryczki chili
pół cebuli
ząbek czosnku
2 łyżki oleju
pół puszki kukurydzy
pół puszki czerwonej fasoli
świeża papryka
200g sera mozzarella
sól, pieprz


Mięso pokrój w niezbyt dużą kostkę. Na patelni podsmaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę, czosnek, i papryczkę chili. Dodaj doprawione sola i pieprzem mięso. Smaż na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Paprykę pokrój w kostkę. Kukurydzę i czerwoną fasolę odsącz z zalewy, ser mozzarella pokrój w plasterki. Na suchej nagrzanej patelni połóż placek tortilli na nim ułóż mięso, paprykę, kukurydzę i fasolę. Przykryj plastrami mozzarelli i drugim płatem tortilli. Smaż chwilę z jednej strony, przełóż na drugą i smaż jeszcze chwilę, aż ser zupełnie się rozpuści. Zdejmij na talerz i pokrój w trójkąty.


Smacznego!


Spróbuj także:
Ziołowe mini tarty z bobem i kiełbasą
Kanapka nie musi być nudna
Tosty ze szpinakiem i mozzarellą

Nowy komentarz
Wpisz treść komentarza
*Wpisz treść komentarza:
Wpisz podpis
*Podpis:
Proszę wpisać poprawny email
*E-mail: Adres email widoczny tylko dla administratora
Wpisz kod z obrazka
Token
zmień obrazek
*Wpisz kod z obrazka:
*Pola wymagane
Anuluj
© DomowyPatchwork - All Rights Reserved.

mapa strony