25Mar2019
godz. - 17:20

Kanapka jak całe danie

Share

Moja córka trenuje sporty walki. Ma treningi kilka razy w tygodniu i czasem myślę, że lepiej ją ubierać niż żywić, chociaż wszyscy rodzice nastolatków wiedzą, że to prawie niemożliwe. Obiad zjada najczęściej w szkole, ale w dni, kiedy ma przed sobą wieczorny trening po powrocie ze szkoły musi zjeść coś konkretnego. Musze pamiętać, żeby taką konkretną porcję jedzenia przygotować odpowiednio wcześnie, bo może się okazać, że po posiłku będzie miała większą ochotę na drzemkę a nie na sportowe wyczyny.


Dziś propozycja kanapki, która może być chyba nawet obiadem jeśli nie macie czasu na gotowanie. Jest spora, pachnąca, pyszna i bardzo apetyczna. Mojej córce aż zaświeciły się oczy kiedy ją przygotowałam.


Składniki:
1 ciabatta
1 łyżka masa
pół awokado
2 liście sałaty
kilka kawałków papryki
100g wędzonego łososia
2 jajka
1 łyżka oleju
rzeżucha lub szczypiorek
cytryna
sól, pieprz


Awokado obierz i rozgnieć widelcem. Dodaj kilka kropli soku z cytryny, sól i pieprz. Wymieszaj. Ciabattę przekrój i połóż na rozgrzanej grillowej patelni, żeby się przyrumieniła. Jedną połówkę ciabatty posmaruj masłem, nałóż mus z awokado, potem sałatę, łososia i plastry papryki. Przygotuj sadzone jajka. Dopraw je solą i pieprzem. Nałóż jajka na kanapkę, posyp rzeżuchą lub posiekanym szczypiorkiem. Przykryj drugą połówką ciabatty.


Smacznego!


Spróbuj także
Moja bułka rybaka
Śniadanie na wynos
Domowe hot-dogi

 

Komentarze (0)
dodaj komentarz+
© DomowyPatchwork - All Rights Reserved.

mapa strony