Ostatnie komentarze
23Maj2018
godz. - 16:58

Żółty jogurt czyli moje mango lassi

Share
domowy patchwork
kategoria:Desery

Sekretem dobrego mango lassi jest dojrzałe i słodkie mango. U nas trudno kupić takie naprawdę słodkie, dlatego obiecuję sobie, że kiedyś zrobię je z owocu „prosto z drzewa". Na razie jednak musi mi wystarczyć to, które kupuję w Polsce. Przepis na ten napój jest bardzo prosty a dobrze schłodzony jest cudowanie orzeźwiający i bardzo smaczny. Idealny w ciepłe letnie popołudnia. Moje dzieci mówią na niego żółty jogurt Mrugnięcie. W oryginalnym przepisie oprócz mango i jogurtu jest woda. My lubimy, żeby mango lassi trochę bardziej gęste. Nie dodaje więc do niego wody, tylko używam mniej gęstego jogurtu naturalnego. W internecie znalazłam przepis na mango lassi z kefirem. Nigdy nie piłam, ale może następnym razem spróbuję?


Składniki:
2 dobrze dojrzałe mango
400ml jogurtu naturalnego
4-5 łyżek soku z pomarańczy
3 łyżki syropu klonowego


Mango umyj i obierz. Usuń pestkę. Miąższ zblenduj dokładnie z jogurtem, sokiem z pomarańczy i syropem klonowym. Spróbuj. Jeśli jest za mało słodki dodaj więcej syropu klonowego. Podawaj dobrze schłodzony z listkiem mięty.


Smacznego!


Spróbuj także
Serniczki mango z granatem i borówkami
Zdrowe śniadanie dla wszystkich
Mango i biała czekolada w cieście francuskim

 

Nowy komentarz
Wpisz treść komentarza
*Wpisz treść komentarza:
Wpisz podpis
*Podpis:
Proszę wpisać poprawny email
*E-mail: Adres email widoczny tylko dla administratora
Wpisz kod z obrazka
Token
zmień obrazek
*Wpisz kod z obrazka:
*Pola wymagane
Anuluj
© DomowyPatchwork - All Rights Reserved.

mapa strony