Ostatnie komentarze
21Sie2017
godz. - 22:09

Mus aquafaby z białą czekoladą z kruszonką i owocami

Share
domowy patchwork
kategoria:Desery


Możecie dodać do deseru dowolne owoce. W mojej opinii najlepiej prezentują się tu owoce jagodowe: borówki, maliny, jeżyny. Doskonałe będą również kwaskowe wiśnie, ale możecie wybrać swoje ulubione.


Składniki:
kruszonka:
50g masła
50g mąki
50g cukru
1 łyżka ziaren sezamu
mus
200ml aquafaby (z 1 puszki ciecierzycy)
150g białej czekolady
150ml 30% śmietanki
30g cukru pudru
dodatkowo
owoce
cukier puder


Rozgrzej piekarnik do 180stC. Formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia
Przygotuj kruszonkę. Z podanych składników zagnieć gładkie ciasto. Uformuj z niego kulkę, rozwałkuj i umieść na papierze. Piecz 10-15 minut aż będzie złota. Ostudź i pokrusz.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i zostaw do ostudzenia. W osobnych naczyniach ubij aquafabę i śmietankę z cukrem pudrem. Połącz je delikatnie mieszając. Dodaj czekoladę i znowu delikatnie wymieszaj. Nałóż masę do pucharków i odstaw do lodówki na 2 godziny.
Na schłodzoną czekoladową masę nałóż kruszonkę i udekoruj owocami i listkami mięty.


Smacznego!


Spróbuj także
Chałwowy deser
Granat – owoc życia
Tilslørte Bondepiker - norweski deser po mojemu

 

Nowy komentarz
Wpisz treść komentarza
*Wpisz treść komentarza:
Wpisz podpis
*Podpis:
Proszę wpisać poprawny email
*E-mail: Adres email widoczny tylko dla administratora
Wpisz kod z obrazka
Token
zmień obrazek
*Wpisz kod z obrazka:
*Pola wymagane
Anuluj
© DomowyPatchwork - All Rights Reserved.

mapa strony