Ostatnie komentarze
11Gru2015
godz. - 08:01

Smaczne nie musi być skomplikowane.

Share

Pytanie na dziś: co można zrobić z łososia wędzonego na zimno? W lodówce spokojnie czeka na swój czas porcja smakowicie wyglądającej ryby. Niby mogłabym na kanapkę ze świeżym ogórkiem, niby mogłabym z jajkiem na szpinaku ale ...jak mawia klasyk „... ale to już było". I nie, że nie wróci więcej ;-) ale tym razem czas na coś innego. Poszukiwania przepisu czas zacząć. Nie ma obawy niezależnie od wyników poszukiwań łosoś się nie zmarnuje.

 

Z pomocą tym razem przyszła mi kuchnia Lidla. Znalazłam przepis na tatara z wędzonego łososia. Potrawa mało skomplikowana i bardzo pyszna. Myślę, że mogłaby być rybną propozycją na wigilijny stół a dla świątecznych tradycjonalistów ciekawym daniem na sylwestrową kolację.

 

Składniki:

200g wędzonego na zimno łososia

1 cebulka dymka

3 ogórki konserwowe

6 pieczarek konserwowych

mała łyżeczka chrzanu

2 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżka sosu sojowego

koperek

sól pieprz

 

Łososia posiekaj. Cebulę dymkę (białą i zieloną część), ogórek i grzybki drobno pokrój. Wymieszaj składniki. Dopraw oliwą, sosem sojowym, chrzanem oraz solą i pieprzem. Ponownie wymieszaj. Odstaw do lodówki na pół godziny. Przed podaniem posyp obficie posiekanym koperkiem.

 

Smacznego!

Komentarze (0)
dodaj komentarz+
© DomowyPatchwork - All Rights Reserved.

mapa strony