06Maj2019
godz. - 22:56

Perfekcyjne jogurtowe placuszki z jabłkami

Share

Mój syn lubi wszystkie placki. Nie ma dla niego znaczenia jakie one są. Mogą być również warzywne. Fenomenem dla mniej jest to, że wszystkie te placki mój syn zjada z cukrem pudrem. Ja za słodkimi plackami w zasadzie nie przepadam. Zdecydowanie wolę placki warzywne na przykład z cukinii, dyni lub marchewki. Robię wyjątek wyłącznie dla placków, które dziś chciałabym Wam zaproponować.


Przedstawiam najlepsze na świecie delikatne, muślinowe jogurtowe placki z jabłkami. Robię ich zawsze przemysłową ilość, bo jedzą wszyscy i to niemało. Poza cukrem pudrem doskonałym dodatkiem do nich jest śmietana lub jogurt i cała masa owoców. My najbardziej lubimy maliny.


Składniki:
350ml jogurtu naturalnego
6 łyżek mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka esencji waniliowej
pół łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru pudru
2 nieduże jabłka
olej do smażenia


Jogurt wymieszaj z dwoma rodzajami mąki, cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i esencją waniliową. Jabłka obierz, wykrój gniazdo nasienne i pokrój w niedużą kostkę. Dodaj jabłka do ciasta i wymieszaj. Nakładaj po łyżce ciasta na rozgrzany olej i smaż na złoto z dwóch stron. Podawaj z cukrem pudrem lub jogurtem i owocami.


Smacznego!


Spróbuj także
Pomarańczowe pancakes z czekoladowym sosem na poprawę humoru
Pełnoziarniste pakcakes z jagodowym musem
Placki kalarepkowo marchewkowe

 

Komentarze (0)
dodaj komentarz+
© DomowyPatchwork - All Rights Reserved.

mapa strony