Ostatnie komentarze
14Sie2014
godz. - 14:14

Nadziewane pomidorki

Share

 

Zaraz po sezonie truskawkowym najbardziej lubię sezon pomidorowy. Fascynuje mnie ilość gatunków, kształtów, wielkości i kolorów pomidorów. Proponuję dziś smaczne i bardzo proste danie, które może być interesującą kolacją lub jeśli pomidorki będą małe elegancką przystawką. Są to pomidory nadziewane tuńczykiem. Pomidory do tego dania muszą być twarde, okrągłe, żeby danie ładnie wyglądało mniej więcej takiej samej wielkości.
Składniki:
6 mniejszych pomidorów lub 4 większe
puszka tuńczyka w oleju
pół niedużej cebuli
czarne oliwki
łyżeczka oregano
łyżeczka musztardy
2 łyżeczki majonezu
sól, pieprz
Pomidorom odkroiłam od ogonka czapeczkę, delikatnie usunęłam gniazdo nasienne. Odsączonego tuńczyka przełożyłam do miseczki, dodałam drobno posiekaną cebulę, pokrojone w kółka oliwki, oregano, musztardę, majonez i dokładnie wymieszałam, doprawiłam solą i pieprzem. Masą wypełniłam pomidory. Ma wierzch można położyć ścięte pomidorowe czapeczki lub ozdobić według uznania. Schłodzić w lodówce 20 minut.
Smacznego!

 

Nowy komentarz
Wpisz treść komentarza
*Wpisz treść komentarza:
Wpisz podpis
*Podpis:
Proszę wpisać poprawny email
*E-mail: Adres email widoczny tylko dla administratora
Wpisz kod z obrazka
Token
zmień obrazek
*Wpisz kod z obrazka:
*Pola wymagane
Anuluj
© DomowyPatchwork - All Rights Reserved.

mapa strony