Składnik (2 porcje)
0,5kg zielonej fasolki szparagowej
200g łososia wędzonego na ciepło
garść czarnych oliwek
garść pistacji
4 jajka
4 łyżki jogurtu naturalnego
2 spore łyżeczki chrzanu
sól, pieprz

więcej»

Coroczne przygotowania do świąt uważam za otwarte. Kalendarz adwentowy, pierniczki, grzyby, pierogi, śledzie i choinka. Wszystko ma swój czas nawet sprzątanie mieszkania i przedświąteczne mycie okien. Niektórzy mówią, że nawet jeśli okna będą brudne, to święta i tak się odbędą i to jest prawda. Ja jednak lubię spędzać święta w odświętnie posprzątanym mieszkaniu. Dzięki tym wszystkim działaniom po trochu tworzymy magię świąt.


Dziś na dobry początek świątecznych przygotowań proponuję czekoladową choinkę. Przełożyłam je kremem z biała czekoladą i konfiturą wiśniową. Do tego kolorowe świąteczne dekoracje i ozdoba świątecznego stołu gotowa. Jeśli zdecydujecie się przygotować to ciasto upieczcie je dzień wcześniej. Dużo lepiej się kroi i ozdabia.


Składniki:
ciasto:
110g mąki
100ml oleju
1 banan
1 łyżka masła orzechowego
100g brązowego cukru
1 łyżka kakao
150ml jogurtu naturalnego
1 łyżeczka esencji waniliowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
100g kropelek czekoladowych

więcej»
© DomowyPatchwork - All Rights Reserved.

mapa strony