Ostatnie komentarze
28Sie2015
godz. - 10:08

Sałatka z zieloną fasolką i wędzonym łososiem

Share

Wakacje mają jedną podstawową właściwość: pokazują jak dużo czasu zajmuje współczesna szkoła. Kiedy teraz myślę, o nauce, projektach, prezentacjach, które są właściwie obowiązkiem mojej córki a pochłaniają w znacznej mierze również mój prywatny czas, to świeżo ufarbowany włos mi się jeży na głowie. Minęły już prawie wakacje a ja jeszcze porządnie nie odpoczęłam. Delektuję się więc wolnym popołudniowym czasem i celebruję kolacje.

 

Dziś propozycja na prostą ale pyszną sałatkę z zielonej fasolki szparagowej z łososiem. Jeśli nie lubicie mocnego smaku czosnku opuśćcie ten składnik, albo dodajcie go mniej.

 

Składniki:

250g zielonej fasolki szparagowej

100g łososia wędzonego na zimno

pół czerwonej papryki

6 suszonych pomidorów z oliwy

ząbek czosnku

5 orzechów włoskich

1 cebula dymka wraz ze szczypiorem

4 łyżki oliwy z pomidorów

sól pieprz

Fasolę ugotuj al dente, odcedź i przelej zimną wodą. Paprykę, pomidory, łososia pokrój na mniejsze kawałki. Cebulkę wraz ze szczypiorkiem i orzechy posiekaj niezbyt drobno. Szczypiorek pokrój na cieniutkie plasterki. Wymieszaj składniki i dopraw solą i pieprzem oraz skrop oliwą z suszonych pomidorów.

 

Smacznego!

Komentarze (0)
dodaj komentarz+
© DomowyPatchwork - All Rights Reserved.

mapa strony