Kruche babeczki pełne owoców
Dziś deser dla wszystkich tych, którzy dbają o linię, a lubią zjeść coś słodkiego. Polecam babeczki, które pozornie wyglądają na zwykłe muffinki a skrywają niezwykłą tajemnicę: cieniutkie migdałowe ciasto i całą masę owoców w środku. Wyglądają bardzo niepozornie, ale to tylko dla zmylenia przeciwnika. Wystarczy pierwszy kęs i przepadłeś z kretesem. Na jednej porcji z pewnością się nie skończy. Moje babeczki wypełniłam borówkami. Doskonałe do tego będą również jagody, agrest i porzeczki. Przygotujcie je u siebie w domu bo naprawdę warto.
Składniki (8 babeczek)
ciasto
100g mąki
4 łyżki mielonych migdałów
100g masła
1 żółtko
2 łyżki cukru pudru
wypełnienie:
200g borówek amerykańskich
2 płaskie łyżki mąki
2 łyżki brązowego cukru